Uleiul esențial de oregano…

Oregano uleiri

… și cât de benefic poate fi în trusa de prim ajutor acasă.

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre uleiurile esențiale este care uleiuri să folosim pentru infecții și cum să le folosim. Există câteva opțiuni posibile, dar oregano este un favorit.

Se poate vorbi mult despre efectele antibacteriene ale uleiului de oregano, dar există mai mult decât atât. Spre deosebire de antibioticele farmaceutice, care sunt în esență o singură acțiune, uleiul de oregano aduce atâtea alte beneficii. Acesta este cu adevărat cel mai natural remediu și răspuns la antibioticele standard.

De aceea, oregano se află pe lista mea cu cele 10 cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratament și este un ingredient în amestecurile pentru infecții.

Oregano

Nu există niciun mister sau secret. Acest ulei provine din același oregano pe care probabil îl aveți în grădina de plante din bucătăria dumneavoastră, sau în borcanul cu condimente.

Cine știe că oregano din rețetele noastre preferate este un ulei esențial atât de puternic?

Oregano este originar din Marea Mediterană. Ca atare, popularitatea sa a început în Grecia și Roma, apoi s-a răspândit în Europa și în cele din urmă în restul lumii occidentale. Uleiul esențial este distilat din frunzele și florile plantei, asemănătoare cu părțile folosite în scopuri culinare.

Uleiul esențial de oregano este bogat în compuși chimici cum ar fi carvacrol și timol, pe care îi împărtășește cu uleiul esențial de cimbru, un alt favorit al meu. Acest lucru ar trebui să vă dea o idee despre cele mai bune aplicații ale oregano, dacă sunteți familiarizat cu cimbrul.

Utilizați uleiul esențial de oregano și puterea sa antimicrobiană, pe care o vom examina mai atent la sfârșitul articolului. Nu uitați că acesta este un ulei puternic, care adesea cauzează sensibilitate dacă este folosit în forma sa pură (nediluat sau fără ulei de bază/plantă). Asigurați-vă că îl diluați bine atunci când îl folosiți local sau intern.

TOP 5 BENEFICII ALE OREGANO

Antibacterian

Dintre gama largă de uleiuri esențiale antibacteriene disponibile, uleiul de oregano se distinge. Dintr-un studiu din 2012 din Polonia pe un grup testat de uleiuri esențiale, “Cea mai mare și cea mai largă activitate a fost demonstrată de uleiul O. vulgare. Carvacrolul are cea mai mare activitate antibacteriană dintre componentele testate.”

Cu creșterea rezistenței la antibiotice, prezența alternativelor naturale este mai importantă ca niciodată. Utilizați uleiul de oregano ca prima alegere în caz de boală!

Aplicație: Inhalarea (cu difuzor), utilizarea culinară și diluarea pentru tratament local, într-o capsulă cu puțin ulei de măsline, pot sprijini corpul nostru când este necesar.

ANTIVIRAL

Gândiți-vă la medicamentele comune împotriva gripei și răcelii. Ele promit o durată mai scurtă sau simptome reduse, dar nu vă vor vindeca. Terapia antivirală puternică acționează prin blocarea celulelor virale, încetinindu-le răspândirea și permițând corpului să lupte fără a fi supraîncărcat.

El sufocă virusul, astfel încât sistemul imunitar să îl poată distruge!

Componenta principală a uleiului esențial de oregano, carvacrolul, se remarcă ca un puternic agent antiviral. Cu atâtea boli virale în circulație – da, inclusiv gripa și răceala obișnuită – prezența unui agent antiviral la îndemână poate ajuta familia dumneavoastră.

Aplicație: Utilizați uleiul esențial de oregano și uleiul esențial de cimbru împreună pentru a crește activitatea antivirală și antibacteriană în spray-uri de curățare și de mâini.

Eliminarea insectelor

Ca sursă de timol și carvacrol, uleiul esențial de oregano este un supliment eficient pentru spray-urile împotriva țânțarilor. Puteți combina oregano cu lemongrass, cuisoare și chiar ylang-ylang. Pentru cei mai leneși, DoTERRA oferă un amestec gata făcut împotriva insectelor.

CONTRA MIROSURILOR DE PICIOARE

Un puternic agent antifungic! Uitați de infecțiile fungice neplăcute cu ulei esențial de oregano. Mod de utilizare: Amestecați-l cu un ulei de bază și utilizați-l într-o baie caldă pentru picioare pentru a vă bucura de beneficiile antifungice ale uleiului esențial de oregano.

 

ANTIOXIDANT

În cele din urmă, ca un puternic antioxidant, oregano intră în studii pentru un nou și, din păcate, foarte necesar tip de vindecare: legat de cancer. În 2013, cercetătorii au evaluat modurile în care uleiul esențial de oregano poate ajuta la atenuarea daunelor cauzate de chimioterapie. Carvacrol și nerolul au demonstrat efecte neuroprotective și regenerative după administrarea chimioterapiei.

MAXIMIZAREA BENEFICIILOR

În alegerea uleiurilor esențiale pentru amestecuri, cu cât practicați mai mult, cu atât veți ști mai mult. Câți dintre noi folosesc lavanda pentru somn, sau citrice pentru energie, sau mentă pentru dureri de cap? Gândiți-vă la tratamentele topice, aplicațiile locale diluate, inhalarea și utilizarea culinară diluată. Fiecare dintre metodele principale de utilizare, toate funcționează împreună pentru a lupta împotriva bacteriilor, virușilor și fungilor care ne-ar putea îmbolnăvi. Oregano este un ulei esențial puternic cu proprietăți de vindecare puternice! 

Surse:

  1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23553824
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23484421
  3. http://onlinelibrary.wiley.com/…/10.1111/jam.12453/abstract
  4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11997977
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17287720
  6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24302176

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *