Fulgi de ovaz cu afine si ulei esential de lamaie

Fulgi de ovaz cu afine si ulei esential de lamaie

Ingrediente

150 de grame de iaurt

150 ml lapte de migdale neindulcit

1 lingura de seminte de chia

1-2 picături de ulei esențial de lămâie

1 cană de ovăz rulat

1/2 cană afine proaspete

1 lingura dulceata de afine fara zahar

1 lingura de tahini

Afine pentru garnitură

Instrucțiuni

1. Amestecă într-un castron laptele acru și de migdale. Amestecați până obțineți un amestec cremos și fin. Adăugați semințele de chia, ovăzul, uleiul esențial de lămâie și afinele. Amestecați până obțineți un amestec uniform. Acoperiți vasul și lăsați-l la frigider pentru cel puțin patru ore sau peste noapte.

2. Obțineți un borcan sau un bol potrivit. Umpleți până la jumătate cu amestecul, apoi adăugați o lingură de dulceață de afine și o lingură de tahini în fiecare borcan. Acoperiți cu mai mult din amestec. Puneți capacul borcanelor și puneți-le la frigider.

3. Ornați cu câteva afine în plus înainte de servire.

Sfat suplimentar: pentru o aromă caldă, picant, folosește puțin ulei de scorțișoară! Puteți înmuia vârful unei scobitori în uleiul esențial de scorțișoară și puteți amesteca în amestec dacă o picătură plină este prea multă pentru cantitatea pe care ați pregătit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *