ULEI ESENTIAL DE CIMBRU: ANTI-BACTERIAN, IMUNITATE SI MULTE MULT!

ULEI ESENTIAL DE CIMBRU: ANTI-BACTERIAN, IMUNITATE SI MULTE MULT!

O plantă perenă care poate crește ca arbust sau târâtor în poienile pădurii, cimbrul este o acoperire a solului, un nutrient al solului și „mulci viu”. Într-adevăr, utilizarea uleiului esențial de cimbru este similară cu prezența lui botanică: este mereu acolo, puternic și fără prea multă agitație, dar realizează lucrurile care contează pentru noi.

Pentru a profita de proprietățile uleiului esențial de cimbru, frunzele și florile de cimbru de grădină sau Thymus vulgaris (din care există multe chemotipuri) sunt distilate cu abur. Numit pentru aroma sa puternică de ierburi (timon – pentru fumat) sau pentru asocierea cu curaj (tumon – curaj), „rădăcinile” cimbrului pot fi urmărite încă din Grecia antică.

Uleiurile esențiale de cimbru pot include diferite chemotipuri, dintre care unul dintre cele mai populare este bogat în o componentă numită timol. De fapt, iese în evidență ca cea mai proeminentă funcție a cimbrului ca agent de curățare a germenilor.

Încă o dată, prezența cimbrului în lumea botanică o oglindește pe cea a regnului uleiurilor esențiale. Ca plantă, crește la suprafața pământului, prevenind pierderea de umiditate și protejând solul și plantele din jurul lui. Ca ulei esențial, cimbrul își continuă misiunea de protecție, curățând suprafețele și aerul din jurul său de microbii dăunători și invaziile fungice.

Lumea plantelor este plină de aceste minuni! Când ne umplem casele și viețile cu substanțe naturale protectoare precum cimbrul, împreună cu proprietățile sale hrănitoare, vindecătoare și relaxante, ca plantă sau ulei esențial, ne îmbunătățim viața și ne ajutăm mintea, corpul și spiritul!

7 BENEFICII ALE ULEIULUI ESENTIAL DE CIMBRU

1. IMUNOSTIMULANT

Cimbrul ne protejează ca antimicrobian, dar ne ajută și să răspundem la microbii pe care îi întâlnim. Cu toții vorbim despre sănătate din interior spre exterior, dar cimbrul o întruchipează!

2. ANTIDEPRESIV

Unul dintre modurile în care funcționează timolul este prin intermediul neurotransmițătorilor asociați cu depresia.

3. ANTI-CANCER

În diverse teste pe celule canceroase, cimbrul a fost unul dintre uleiurile testate și s-a remarcat din mulțime ca uleiul cu cea mai puternică activitate citotoxică împotriva a trei linii de celule tumorale umane. Deși testele nu sunt concludente, ele dau mari speranțe în această direcție.

4. ECHILIUL DE HORMONI

Cimbrul este capabil să se comporte ca estrogenul atunci când intră în organism. Apropo, aceasta nu este singura dată când am văzut o plantă potențială estrogenică remarcată pentru potențialul ei anticancerigen. Deoarece cancerul are adesea receptori pentru estrogen, se presupune adesea că sursele de estrogen ar trebui evitate dacă aveți sau aveți un risc crescut de cancer. Cu toate acestea, această logică nu ar trebui să ne determine să evităm uleiurile esențiale din cauza potențialelor proprietăți estrogenice

Ca măsură de precauție, țineți cont de acest efect de cimbru. Utilizarea uleiurilor esențiale precum cimbru poate ajuta la crearea homeostaziei în organism care menține echilibrul hormonal adecvat.

Cimbrul se poate atașa în aceleași locuri din organism ca și estrogenul. Ocupând aceste locuri, cimbrul poate reduce numărul de locuri disponibile pentru estrogen. Luarea de cimbru împreună cu pastile cu estrogen poate reduce efectul pastilelor cu estrogen.

4. ANTI-FUNGIC

Într-un studiu publicat anul acesta, cimbrul s-a alăturat lămâii, busuiocului, mușcatei, cuișoarelor și scorțișoară ca fiind extrem de eficiente împotriva ciupercilor, inclusiv Candida albicans și candidoza rezultată. Proprietățile antifungice sunt importante atât pentru curățare, dar sunt deosebit de importante și în lupta cu Candida. Difuzează câteva picături de cimbru, scorțișoară și cuișoare pentru un miros picant, ierbător care poate ajuta la prevenirea Candida.

6. ANTIBACTERIAN

Cimbrul este un adaos excelent la soluțiile de curățare, cu proprietățile sale antimicrobiene puternice. Atât menta cât și cimbru amestecat cu apă au fost testate separat timp de trei zile și ambele au arătat potență împotriva bacteriilor specifice. Combinarea uleiurilor antimicrobiene și antibacteriene ajută la obținerea acelui efect sinergic incredibil care funcționează ca prin magie – fiecare ulei sporind abilitățile celuilalt. Cimbru difuz, mentă și lămâie pentru un efect energizant și dezinfectant.

7. SIGURANȚA ALIMENTELOR

Cimbrul este folosit în special atunci când profităm de puterea sa antimicrobiană și îmbunătățim siguranța alimentelor. Aplicațiile comerciale sunt interesante, cu potențial de depozitare și ambalare cu substanțe naturale precum uleiul de cimbru. Siguranța în casele noastre este, de asemenea, importantă.

De exemplu, o marinată de pui care conținea uleiuri esențiale de cimbru și portocale a fost capabilă să inhibe salmonella.

Puteti cumpara de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *