ULEI ESENȚIAL DE TAMĂIE

Tămâie

Uleiul esențial de tămâie este cunoscut și ca „Regele Uleiurilor” și este unul dintre cele mai populare remedii naturale de pe piață astăzi.

Este antiinflamator și anticancerigen, ajută hormonii și imunitatea. Beneficiile sale sunt atât de multiple încât cu greu vor fi acoperite într-un articol. Oamenii de știință devin din ce în ce mai interesați de ea și descoperă noi și noi beneficii pentru sănătatea noastră.

CUM SE OBȚINE?

La fel ca majoritatea uleiurilor esențiale, uleiul de tămâie este extras din rășina de copac prin distilare cu abur.

CUM SE UTILIZA?

Tămâia DoTERRA este pură și poate fi folosită în toate cele trei moduri posibile, și anume intern, local și prin difuzie.

Folosite local și cosmetic, proprietățile sale astringente și citofilactice ajută la reducerea aspectului ridurilor și a imperfecțiunilor pielii, cum ar fi decolorarea. Stimulează creșterea de noi celule, astfel, atunci când este utilizat pe o leziune, contribuie la o vindecare mai rapidă.

În aromoterapie, tămâia funcționează ca un expectorant pentru a curăța nasul, a ușura congestia și a promova o respirație ușoară. Mirosul dulce, lemnos calmează și îmbunătățește starea de spirit prin reducerea sentimentelor de stres și anxietate, îmbunătățind în același timp concentrarea și memoria.

Se știe că uleiul calmează pielea inflamată prin reducerea senzațiilor de roșeață, umflare și mâncărime. Ajută la dezinfectarea și micșorarea porilor, promovând astfel vindecarea rapidă a rănilor și estomparea cicatricilor. Este folosit pentru a calma flatulența, pentru a stimula creșterea de noi celule ale pielii și circulația sângelui.

Uleiul esențial de tămâie poate fi folosit într-un difuzor și inhalat pentru aroma sa liniștitoare, pământească, despre care se știe că îmbunătățește starea de spirit și combate stresul și anxietatea. În practicile spirituale, se crede că aroma de tămâie întărește atât intuiția, cât și conexiunea spirituală. Câteva picături de tămâie adăugate într-un difuzor sau amestecate cu apă într-un spray sunt suficiente pentru a împrospăta aerul și a elimina bacteriile din acesta. Difuzat în dormitor noaptea, poate ajuta la crearea unei atmosfere relaxante care ne predispune la un somn profund.

După diluare cu un ulei de bază, poate fi aplicat pe piele. Câteva picături de ulei pot fi adăugate la o baie relaxantă pentru a scăpa de stres. Amestecând tămâia cu alte uleiuri esențiale, aceasta poate fi folosită în cosmetică pentru a face seruri faciale anti-îmbătrânire de casă. În șampoane, se spune că proprietatea sa de tonifiere ajută la întărirea rădăcinilor părului.

Acest ulei antiseptic poate fi folosit ca agent de curățare și dezinfectant de uz casnic natural pentru a elimina bacteriile dăunătoare și pentru a parfuma orice cameră din casă. Când este amestecată cu bicarbonat de sodiu și ulei esențial de lămâie, tămâia dobândește o proprietate de curățare. Puteți folosi o sticlă cu pulverizator pentru a arunca tămâie, cimbru și lămâie și astfel să curățați suprafețele din bucătărie.

FUNDAL

În mod interesant, tămâia a fost întotdeauna la cerere, iar istoria ne spune multe lucruri fascinante despre modul în care culturile antice o foloseau.

Medicina ayurvedică, în practică de secole, a folosit tămâie pentru a trata rănile, problemele hormonale feminine, artrita și pentru a purifica aerul. În multe culturi – inclusiv somaleză, etiopiană, arabă și indiană – tămâia este folosită zilnic.

TAMĂIE – BENEFICII ȘI PROPRIETĂȚI

Tămâia, ca toate plantele și uleiurile lor esențiale, poartă multe molecule diferite cu utilizări diferite. Unele ies în evidență, cum este cazul acidului boswellic din tămâie.

Principalii constituenți chimici ai uleiului esențial sunt Limonen, Pinen, Borneol, Farnesol, Phelandrene, Myrcene și alții. Limonenul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antifungice. Se crede că reduce sentimentele de anxietate și stimulează sistemul imunitar. Se știe că pinenul întărește și revigorează sistemul respirator și este raportat că are proprietăți diuretice pe baza dovezilor empirice. Borneolul contribuie cu proprietăți tonice, antidepresive, sedative și antispastice. Farnesolul este componenta care permite acestui ulei sa reduca semnele imbatranirii prin netezirea ridurilor vizibile si stimularea colagenului.

Aroma sa puternică poate fi descrisă ca fiind lemnoasă, pământoasă și condimentată, cu o nuanță fructată. Folosit în aromoterapie, se spune că are o aromă liniștitoare care întărește și revigorează sistemul respirator.

Uleiul esențial de tămâie reduce sentimentele de anxietate, întărește sistemul imunitar și reduce semnele îmbătrânirii, printre multe altele. Poate fi folosit cosmetic, medicinal și pentru a elimina bacteriile din viața noastră de zi cu zi.

Proprietățile sale medicinale sunt folosite în prevenirea bolilor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, precum și pentru că modulează sistemul imunitar. Un sistem imunitar mai bun se datorează și controlului inflamației.

Acesta este motivul pentru care este cel mai puternic supliment natural pentru durere și inflamație.

„Elementul β este un compus găsit în plante precum țelina, menta și multe altele utilizate în medicina tradițională. Deși forma pură nu este folosită ca supliment alimentar, unii pacienți cu cancer folosesc plante bogate în element β pentru tratament.

SISTEM IMUNITAR

Sistemul imunitar este complex și uimitor, interacționând cu fiecare sistem din organism pentru a preveni și a lupta împotriva bolilor. Unul dintre mecanismele primare ale sistemului imunitar este afluxul de celule albe din sânge, sau limfocite, principala metodă de apărare a organismului.

Studiind modul în care uleiul esențial de tămâie beneficiază sistemul imunitar la șoarecii de testare, avem o idee despre interacțiunea acestuia cu imunitatea noastră.

– producerea de citokine

– Hipersensibilitate întârziată

– Creșterea imunoglobinelor

– Interacțiuni îmbunătățite cu celulele T

COMBATĂ DUREREA ȘI INFLAMAȚIA

Frumusețea imunomodulatoarelor este că pot stimula un sistem imunitar subproductiv, care permite bolii să se strecoare, în același timp liniștind un sistem imunitar hiperactiv care se atacă pe sine sau inflamația benignă, devenind adesea dureroasă, cronică și debilitantă.

Prin reglarea inflamației, tămâia este un instrument puternic nu numai pentru bolile acute, ci și pentru bolile cronice și autoimune, cum ar fi boala Crohn, artrita reumatoidă, colita ulceroasă și astmul bronșic. Problemele de greutate și alte probleme metabolice sunt legate de inflamație.

În multe culturi, este folosit în mod tradițional pentru dureri musculare, disconfort gastro-intestinal și dureri artritice.

EFECT ANTI-CANCER

Știm că diferitele forme de tămâie (uleiuri esențiale, extracte, rășină pură etc.) au potențial de combatere a cancerului.

Cercetările continuă să arate un efect anti-cancer asupra vezicii urinare, sânilor și pielii.

Pentru cei care au adăugat tămâie pentru a lupta împotriva cancerului, beneficiile pot merge dincolo de efectele antitumorale. Tratamentul convențional este încă imperativ, dar poate fi mai dureros și mai dificil decât simptomele cancerului în sine.

Este clar că există potențial. A adăuga tămâie în obiceiurile tale zilnice înseamnă să profiti de numeroasele beneficii pentru sănătatea și imunitate, pentru prevenire și ajutarea organismului cu probleme greu de rezolvat. Aceștia sunt unul dintre principalii ajutoare în lupta împotriva cancerului.

Daca vrei sa-l cumperi click AICI.

Dacă doriți să cumpărați tămâie într-o formă pregătită pentru aplicare topică, faceți clic AICI

Daca ai nevoie de un difuzor potrivit pentru uleiuri esentiale cu calitate garantata DoTERRA, click AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *