Sensibilitate la uleiurile esențiale

Sensibilitate la uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale nu conțin alergeni. Adevăratele reacții alergice apar atunci când organismul are un răspuns imunitar inadecvat după ce a consumat sau a fost expus la o moleculă proteică normală, inofensivă. Cei mai frecventi alergeni alimentari sunt laptele, ouale, arahide, nuci (migdale, nuci, caju, etc.), peste (somon, cod etc.), soia si grau. Alte alergii comune includ latexul, polenul, părul de animale de companie, înțepăturile de insecte și anumite fructe. Deoarece uleiurile esențiale Certified Pure Therapeutic Grade® constau doar 100% din compuși aromatici volatili, ele nu conțin molecule de proteine ​​și, la rândul lor, nu pot provoca adevărate reacții alergice. Cu toate acestea, fiecare are praguri de sensibilitate diferite, iar uleiurile esențiale pot provoca reacții de sensibilitate la unele persoane. Semne și simptome comune ale sensibilității la uleiuri esențiale:

Durere, umflare sau sensibilitate a pielii

Mâncărime

Urticarie, erupții cutanate sau arsuri

Tulburare digestivă

Respiratie dificila

Dacă descoperiți că sunteți sensibil la un anumit ulei esențial, există câteva lucruri pe care le puteți face. În primul rând, deoarece sensibilitatea la uleiurile esențiale nu este o adevărată reacție alergică, alte metode de aplicare pot fi totuși tolerate, chiar dacă sunteți sensibil la o anumită metodă de aplicare. De exemplu, dacă aveți simptome după ce ați folosit un ulei esențial local, puteți utiliza alternativ uleiul intern sau aromatic. O altă opțiune este să diluați uleiul în apă sau cu ulei de măsline, deoarece sensibilitatea este adesea dependentă de doză. De asemenea, puteți încerca să utilizați diferite uleiuri esențiale cu un profil chimic similar. Unul dintre numeroasele avantaje ale uleiurilor esențiale este că pot împărtăși multe dintre proprietățile lor comune, dar pot să nu provoace același răspuns de sensibilitate. Dacă ai avut sensibilitate în trecut.

Test de sensibilitate:

Când aplicați un ulei esențial pentru prima dată, este o idee bună să efectuați mai întâi un test de sensibilitate pentru a vedea cum reacționează corpul și pielea dumneavoastră la structura chimică a uleiului. Faceți acest lucru amestecând o cantitate mică de ulei esențial (1-2 picături) cu 3-6 picături de ulei purtător și aplicați pe o zonă mică ascunsă a pielii (cum ar fi abdomenul, coapsa, pliul brațului etc. ). , pe picior la copii sau în pliul cotului la adulți. Continuați să verificați zona la fiecare oră timp de câteva ore pentru a vă asigura că nu aveți nicio sensibilitate sau iritație. Dacă apar roșeață, durere, mâncărime, umflare sau alte simptome nedorite, se consideră că sunteți sensibil la acest ulei. Cel mai bine este să evitați utilizarea topică a acestui ulei în viitor. Spre deosebire de adevăratele reacții alergice, care provoacă simptome indiferent de metoda de aplicare, a avea o sensibilitate la o aplicare topică nu înseamnă că vei fi sensibil la toate metodele de aplicare.

Dacă apare o reacție de sensibilizare, se pot lua măsuri pentru a minimiza reacția și pentru a preveni sensibilizarea ulterioară. Dacă reacția este severă sau prelungită, solicitați imediat asistență medicală.

Dacă apare o reacție la inhalarea uleiului esențial prin difuzarea acestuia, opriți imediat difuzorul și îndepărtați-vă de zona de difuzie. Dacă nu este posibil să părăsiți zona, creșteți circulația aerului în zonă prin deschiderea unei ferestre sau a unui orificiu de ventilație. Obțineți asistență medicală dacă sensibilitatea este severă sau prelungită sau dacă respirația devine dificilă.

Dacă apare o reacție la aplicarea pe piele, întrerupeți imediat utilizarea. Zona iritata poate fi calmata cu un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de cocos fractionat. Ștergeți ușor zona cu o cârpă moale. Apoi alternați între adăugarea uleiului de cocos și ștergerea ușoară a zonei. Pielea va avea nevoie de timp pentru a se calma, ceea ce poate dura ore, zile sau săptămâni, în funcție de severitatea sensibilității corpului tău și de cantitatea de ulei folosită. Consultați imediat asistență medicală dacă o reacție de sensibilitate este severă sau se agravează în timp.

Dacă reacția are loc în ochi, clătiți imediat ochiul cu un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de cocos fracționat. Dacă uleiul vegetal nu este disponibil, laptele integral (fără lapte degresat) este o alternativă excelentă. Deoarece uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, apa nu va fi la fel de eficientă în îndepărtarea uleiului esențial ca o substanță care conține lipide. Ochii trebuie spălați de mai multe ori până când iritația încetează.

Dacă apare o reacție gastrointestinală, întrerupeți imediat utilizarea. Dacă se consumă doar o cantitate mică, bea multe lichide, de preferință lapte sau altă băutură care conține grăsimi, pentru a minimiza supărarea. Solicitați asistență medicală dacă reacția este severă sau prelungită.

Sensibilitatea la soare:

Este important de reținut că unele uleiuri esențiale, în special uleiurile de citrice, pot provoca sensibilitate la soare sau la lumina UV după aplicarea topică. Deoarece uleiurile de citrice au ingrediente fotosensibile, expunerea la lumina soarelui, razele UV sau lumina soarelui timp de până la 12 ore după aplicare poate cauza sensibilitate a pielii.

IMPORTANT:

Uleiurile mai puternice necesită o diluție mai mare și doze mai mici

Toate metodele de aplicare, inclusiv aromatice, topice și interne, sunt sigure atunci când sunt utilizate corespunzător.

Dozele adecvate sunt diferite pentru fiecare individ și trebuie adaptate nevoilor fiecărui individ. De exemplu, vârsta, greutatea, mărimea și starea generală de sănătate afectează cantitatea de ulei esențial necesară. Un bărbat adult va avea nevoie de o doză mai mare decât un copil pentru a obține efectul dorit. Din acest motiv, nu sunt date recomandări specifice de dozare. În schimb, se recomandă ca fiecare persoană să înceapă cu o doză mică și apoi să crească treptat doza pentru a obține beneficiul dorit pentru sănătate.

Anumite zone ale pielii sunt deosebit de sensibile, așa că în aceste zone trebuie evitată utilizarea uleiurilor esențiale. De asemenea, este important să ne amintim că uleiurile esențiale sunt foarte puternice și pot persista pe mâini sau pe degete după aplicarea locală. După aplicarea uleiurilor cu mâinile, spălați-le bine cu apă și săpun. Evitați să vă frecați sau să vă atingeți fața și ochii după aplicarea uleiului, deoarece aceste zone tind să fie foarte sensibile la uleiurile esențiale.

Zonele sensibile de evitat:

Anumite zone ale feței, cum ar fi pielea din jurul ochilor

Ochi

Interiorul urechilor

Organele genitale

Piele deteriorată sau deteriorată în alt mod

Dacă aveți îndoieli cu privire la utilizarea și metoda de aplicare a uleiurilor dumneavoastră esențiale, este mai bine să nu faceți acest lucru, dar mai întâi contactați-ne sau medicul dumneavoastră sau un consultant familiarizat cu uleiurile esențiale. Folosiți uleiurile esențiale cu înțelepciune și cumpătare

diluare in functie de varsta si utilizare! Păstrați uleiurile esențiale departe de COPII!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *