TOP 5 BENEFICII ALE OREGANULUI

TOP 5 BENEFICII ALE OREGANULUI

Se pot spune multe despre efectele antibiotice ale uleiului de oregano, dar există mai mult decât atât. Spre deosebire de antibioticele farmaceutice, care sunt în esență cu acțiune simplă, uleiul de oregano poartă cu el atât de multe alte beneficii. Este cu adevărat cel mai natural analog al antibioticelor standard.

De aceea oregano se află pe lista mea cu cele mai bune 10 uleiuri esențiale pentru vindecare și este un ingredient în amestecurile anti-infecții.

Nu există mister sau secret. Acest ulei provine din același oregano pe care probabil îl aveți în grădina de ierburi din bucătărie sau borcanul de condimente.

Cine ar fi ghicit că oregano din rețetele noastre preferate este un ulei esențial atât de puternic?

Oregano este originar din Marea Mediterană. Popularitatea sa a început în Grecia și Roma, apoi s-a răspândit în Europa și în cele din urmă în restul lumii occidentale. Uleiul esențial este distilat din frunzele și florile plantei, similar părților folosite în scopuri culinare.

Uleiul esențial de oregano este bogat în componentele chimice carvacrol și timol, care sunt, de asemenea, împărtășite cu uleiul esențial de cimbru, un alt favorit al meu. Acest lucru ar trebui să vă ofere o idee despre cele mai bune utilizări ale oregano dacă sunteți familiarizat cu cimbru.

Folosește uleiul esențial de oregano și puterea sa antimicrobiană, pe care o vom arunca o privire mai atentă la sfârșitul articolului. Amintiți-vă că acesta este un ulei puternic care provoacă adesea sensibilizare dacă este utilizat în forma sa pură (nediluat sau fără ulei purtător). Asigurați-vă că îl diluați bine atunci când îl utilizați local sau intern.

TOP 5 BENEFICII ALE OREGANULUI

    ANTI-BACTERIAN

Din gama larga de uleiuri esentiale antibacteriene pe care o avem, uleiul de oregano iese in evidenta printre restul. Un studiu realizat în 2012 în Polonia pe un grup de uleiuri esențiale, „Cea mai mare și mai largă activitate a fost arătată de uleiul de Oregano. Carvacrolul are cea mai mare activitate antibacteriană dintre componentele testate. “

Cu rezistența la antibiotice în creștere, a avea alternative naturale este mai important ca niciodată. Utilizați ulei de oregano la primele simptome.

Aplicare: Difuzia, atunci când este gătită și diluată pentru aplicare locală sau într-o capsulă cu puțin ulei de măsline, ne poate sprijini corpul la nevoie.

    ANTI-VIRUS

Luați în considerare medicamentele comune pentru gripă și răceală. Ei promit o durată mai scurtă sau simptome reduse, dar nu te vor vindeca. Terapia antivirală puternică funcționează prin blocarea celulelor virale, ceea ce încetinește răspândirea și permite organismului să riposteze fără a fi copleșit.

*sufocă* virusul, astfel încât sistemul imunitar să-l poată distruge!

Componenta principală a uleiului esențial de oregano, carvacrolul, se remarcă și ca un puternic agent antiviral. Cu atât de multe boli virale care circulă – da, inclusiv gripa și răceala obișnuită – dacă aveți un antiviral la îndemână vă poate ajuta familia.

Aplicare: Folosiți ulei esențial de oregano și ulei esențial de cimbru împreună pentru a crește activitatea antivirală și antibacteriană în spray-urile de curățare a mâinilor.

    RESPINGĂTOR

Ca sursă de timol și carvacrol, uleiul esențial de oregano este un adaos eficient la spray-urile pentru țânțari. Puteți combina oregano, lemongrass, cuișoare și chiar ylang-ylang. Pentru cei mai leneși, DoTERRA are un amestec gata făcut împotriva insectelor.

    ÎMPOTRIVA PICIOARELOR MIROSITOARE

Un antifungic puternic!

Uită de infecțiile fungice neplăcute cu ulei esențial de oregano.

Mod de utilizare: Se amestecă cu un ulei purtător și se folosește într-o baie caldă de picioare pentru a te bucura de beneficiile antifungice ale uleiului esențial de oregano.

    ANTIOXIDANT

În cele din urmă, ca un antioxidant puternic, oregano intră în cercetarea unui nou și, din păcate, foarte necesar tip de vindecare: legat de cancer. În 2013, cercetătorii au evaluat modurile în care uleiul esențial de oregano poate ajuta la atenuarea daunelor cauzate de chimioterapie.

Cavracolul și rodia au prezentat efecte neurologice protectoare și restauratoare după chimioterapie.

OBȚINEREA BENEFICIILOR MAXIME

Atunci când alegi uleiuri esențiale pentru amestecuri, cu cât exersezi mai mult, cu atât vei ști mai multe. Câți dintre noi folosesc lavandă pentru somn, citrice pentru energie sau mentă pentru durerile de cap?

Luați în considerare aplicarea topică, difuzarea și utilizarea în bucătărie. Fiecare dintre principalele metode de utilizare, toate lucrând împreună pentru a face față bacteriilor, virușilor și ciupercilor care ne-ar îmbolnăvi. Oregano este un ulei esențial puternic, care are proprietăți puternice de vindecare!

Îl poți cumpăra AICI!      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *