Меnta – Peppermint

Меnta – Peppermint

Menta – Peppermint, nu există persoană care să fi încercat și să nu le deblocheze toate chakrele

Pe site-ul nostru poate fi găsit în trei soiuri:

Uleiul esential de menta poate fi difuzat, luat intern cu paxula sau aplicat local diluat cu ulei de cocos fractionat. Îl puteți vizualiza și cumpăra AICI.

Mentă într-un roll-on convenabil, diluat delicat cu nucă de cocos fracţionată. Convenabil și gata pentru aplicare directă în zonele cu probleme. Pentru detalii click AICI.

Mărgelele de mentă – mici și convenabile, esențiale în fiecare pungă, mereu acolo, ușor de înghițit cu acțiune rapidă. Pentru mai multe informații, faceți clic AICI.

Când vorbim despre utilizarea uleiului esențial de mentă, nu vorbim despre bomboane de mentă, gumă sau orice altceva. Într-adevăr, este destul de fermecător – într-un fel trist – că menta este atât de des asociată cu dulceață, dar nu cu beneficiile sale profunde pentru sănătate. În afară de lavandă, uleiul esențial de mentă poate fi destul de versatil printre uleiurile esențiale. Și totuși l-am restrâns la Moș Crăciun și pasta de dinți!

ISTORIA ȘI COMPOZIȚIA MENTEI

Menta (Mentha x peperita) este o combinație hibridă de două tipuri de mentă. Părțile aeriene – florile și frunzele – sunt colectate pentru producerea uleiului esențial, care se face prin distilare cu abur.

În mod obișnuit, uleiul esențial de mentă este folosit pentru a preveni greața și ca antispastic (ajută la prevenirea vărsăturilor, precum și a oricăror alte contracții gastrointestinale severe).

Din punct de vedere istoric, menta datează de la a fi una dintre cele mai vechi ierburi medicinale folosite în Europa, o medicină străveche atât în ​​cultura chineză, cât și în cea japoneză, iar medicina egipteană datând din anul 1000 î.Hr. Când în mitologia greacă, Pluto a urmărit-o pe nimfa Mentha, el o transformă. într-o plantă, astfel încât generațiile viitoare să se bucure de ea la fel ca și el.

GREAŢĂ

De exemplu, 1/3 dintre pacienții operați suferă de greață postoperatorie. În 2012, Universitatea Clayton a publicat teste privind efectul uleiului esențial de mentă asupra acestor efecte secundare neplăcute. Difuzia de mentă sau inhalarea din sticlă ameliorează foarte mult această problemă.

SINDROMUL COLONULUI IRITABIL

Utilizarea uleiurilor esențiale este uneori subestimată atunci când este limitată la conotațiile de „aromaterapie”. Aplicațiile interne sunt, de asemenea, importante. O picătură amestecată cu o linguriță de ulei de cocos, frecată în stomac sau înghițită cu o lingură de miere (se aplică numai uleiurilor esențiale etichetate pentru uz intern) poate calma durerile de stomac sau stomacul. Această abilitate remarcabilă acoperă sindromul intestinului iritabil, deși acest tratament necesită de obicei utilizarea de mentă luată sub formă de capsule.

Un număr de studii care acoperă peste șapte sute de pacienți au descoperit următoarele: luarea de capsule cu ulei esențial de mentă s-a descurcat mai bine decât un placebo atunci când a fost vorba de controlul durerii și simptomelor. In concluzie:

„Uleiul esențial de mentă este un tratament sigur și eficient pe termen scurt.”

ÎMPOTRIVA INSECTELOR

Unul dintre beneficiile mele preferate ale uleiului esențial de mentă este acela de respingător de insecte.

Reduce durerea în mod natural – Pentru un relaxant muscular natural sau pentru calmarea durerii, uleiul esențial de mentă este unul dintre cele mai bune. Încearcă să-l folosești pentru dureri de spate, dureri de dinți sau tensiune.

Sinusurile curate – Difuzand sau inhaland (!!!cu un inhalator!!!, inhalarea cu un inhalator nu este permisa) uleiul esential de menta curata de obicei sinusurile si calmeaza imediat o durere in gat. Ca efect antitusiv, rezultatele pot fi de lungă durată și benefice atunci când ai răceală sau gripă, suferi de tuse sau te lupți cu bronșită, astm sau sinuzită.

Ușurează durerile articulare – Uleiul esențial de mentă și uleiul de lavandă funcționează bine împreună ca un antiinflamator răcoritor și liniștitor pentru articulațiile dureroase.

Reducerea nevoilor bruște de a mânca ceva bogat în calorii – Reduceți pofta de mâncare prin difuzarea mentei înainte de masă. Alternativ, aplicați o picătură sau două pe sinusuri sau pe piept, diluând în prealabil cu un ulei purtător.

Energizează-te în mod natural – Dacă ziua este grea și trebuie să te împrospătezi, menta este uleiul tău. Pur și simplu puneți o picătură în palmele mâinilor și inspirați, ținând ochii închiși.

Spălare răcoritoare pentru păr – puneți cantitatea necesară de șampon în palmă și adăugați câteva picături de ulei esențial de mentă, vă va trezi simțurile. Ca bonus, proprietățile antiseptice ale mentei pot ajuta, de asemenea, la prevenirea sau eliminarea păduchilor și a mătreții.

Calmarea tusei – Menta poate ajuta la calmarea tusei persistente. Încercați să îl utilizați într-un difuzor sau ca parte a unui remediu pentru tuse la domiciliu.

Ameliorează ADHD – O picătură de mentă pe gulerul cămășii sau aplicată pe coloana vertebrală sau pe gât poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a vigilenței atunci când trebuie să vă concentrați.

Calmează mâncărimea – Menta răcoritoare și levănțica liniștitoare se combină din nou pentru a calma mâncărimea de la mușcăturile de insecte sau arsurile solare.

Căpușe – turnati mentă pe căpușă și va ieși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *