De mulți ani, lămâița este folosită în bucătăria asiatică la supe, ceaiuri și preparate cu curry, precum și în asociere cu pește, carne albă, carne de vită și fructe de mare. Lămâița are o aromă erbacee înțepătoare, care înviorează orice încăpere.
DESCRIEREA PRODUSULUI
Lemongrass produce un ulei esențial citric ușor afumat, care oferă o mulțime de beneficii celui care îl folosește. De mulți ani, lămâița este folosită în bucătăria asiatică la supe, ceaiuri și preparate cu curry, precum și în asociere cu pește, carne albă, carne de vită și fructe de mare. Lămâița are o aromă erbacee înțepătoare, care înviorează orice încăpere.
UTILIZĂRI
- Utilizat în bucătăria asiatică, supe, ceaiuri și curry.
- Merge bine cu Busuioc, Cardamom sau Mentă Creață.
BENEFICII PRIMARE
- Poate fi utilizat pentru a conferi o aromă revigorantă multor rețete, de la preparate savuroase, la deserturi dulci.
- Înviorează încăperea cu aroma sa ușor afumată de citrice.
Deși adesea confundată cu o buruiană, planta de lemongrass este departe de a fi așa. Planta Cymbopogon sau lemongrass face parte din familia gramineelor și este una dintre cele mai diverse, deși subapreciate, ierburi cunoscute omenirii. Tradițional, aceasta necesită un climat cald, umed, mult soare și ploaie pentru a prospera; totuși, poate fi crescută aproape oriunde, atât timp cât există irigații adecvate și o seră dacă încerci să o cultivi într-un climat rece.
O plantă perenă – adică înflorește în fiecare sezon, originea propriu-zisă a ului este India și țările învecinate. În India, crește bine în Ghats, unde lanțurile montane de coastă se desfășoară paralel cu peninsula indiană. Uleiul de lemongrass doTERRA (Cymbopogon flexuosus) provine specific din sudul Indiei, fiind cultivat de fermieri de familie.
Păstrează Calmul și Continuă să Gătești Curry
Indienii din est și din vest au cultivat planta în scopul de a face curry. Prin practica culinară au reușit să descopere cât de numeroase sunt beneficiile ului pentru sănătate. Frunzele au fost mai târziu distilate într-un ulei, unde puteau fi folosite pentru mult mai multe – ca note în parfumuri, săpunuri, detergenți și machiaj. Unii bucătari chiar spun că toți bucătarii buni păstrează o sticlă de ulei esențial pur de lemongrass în bucătăria lor tot timpul.
Nu Toate Lamele sunt La Fel
La fel cum personalitățile pot fi foarte diferite, fiecare dintre cele 50 sau mai multe specii de lemongrass posedă propriile trăsături, deși în forma de ulei esențial sunt în mare parte interschimbabile. Cymbopogon nardus, de exemplu, este perfect pentru utilizare în săpunuri și parfumuri, în timp ce Cymbopogon flexuosus și Cymbopogon citratus sunt cele mai bune pentru scopuri culinare și interne.
Păstrarea Trecutului
Uleiul de lemongrass joacă un rol important la Institutul de Cercetări Orientale din Mysore, India. Institutul folosește uleiul de lemongrass pentru a conserva frunzele de palmier casante pe care manuscrisele rare au fost scrise în antichitate. Uleiul funcționează pentru a păstra frunzele de palmier flexibile astfel încât acestea să nu se rupă, dar, de asemenea, menține manuscrisele uscate. De asemenea, are avantajul adăugat de a menține frunzele libere de degradare și insecte. Deși manuscrisele au fost conservate pe microfilm, istoria păstrată pe frunzele înseși este neprețuită. Cu peste 45.000 de pachete de manuscrise pe frunze de palmier, vă puteți imagina nevoia stringentă de ulei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.