Guasha – ce beneficii am putea avea de la masajul cu acest dispozitiv magic?

Gua Sha

Printre beneficiile enumerate mai sus ale gua sha se numără și:

 

Stimularea circulației sanguine. Din punctul de vedere al medicinei chinezești, meridianele Tai Yin (alcătuite din plămâni și splină) și meridianele Yang Ming (alcătuite din intestinul gros și stomac) sunt responsabile pentru sănătatea generală a pielii dumneavoastră. Atunci când frecați delicat pielea feței cu instrumentul guasha, ceea ce faceți este să stimulați meridianele Yang Ming. De asemenea, trimiteți un semnal corpului că această zonă are nevoie de mai multă circulație sanguină.

• Îmbunătățirea liniilor fine și a ridurilor. Guasha poate îmbunătăți temporar aspectul ridurilor noi și foarte fine. Pentru riduri de lungă durată, gua sha trebuie să fie folosit în mod regulat și pe o perioadă lungă de timp.

• Stimularea drenajului limfatic. Gua sha poate elimina acumularea de lichide, ceea ce la rândul său poate reduce umflarea.

• Ameliorarea tensiunii musculare. Experții observă că prin aplicarea în mod regulat a presiunii cu instrumentul gua sha, se poate elibera tensiunea musculară acumulată.

Cu toate că unii utilizatori TikTok susțin că au folosit gua sha pentru a sculpta fețele lor, guasha nu poate să modeleze mandibula. În schimb, gua sha funcționează ajutând la eliminarea acumulării de lichide în nodurile limfatice (ceea ce poate crea iluzia unui aspect mai sculptat al feței) – în realitate nu poate elimina grăsimea din anumite zone.

Dispozitivul magic de masaj poate fi folosit pentru masajul întregului corp. Trebuie doar să respectați unghiul în care să țineți piatra.

Se recomandă persoanelor cu sistem imunitar slab (cei care se luptă cu alergii sezoniere sau sunt predispuși să răcească ușor) să încerce guasha. Acest lucru este deosebit de util pentru aceste persoane, deoarece prin stimularea repetată a anumitor zone, gua sha ajută la eliminarea sângelui necirculant și a toxinelor din organism. Semnele vizuale ale acestei curățări pot varia de la înroșirea pielii până la ușoare vânătăi.

Cele mai bune guasha

Când luați în considerare un instrument gua sha, experții recomandă să căutați ceva care să se potrivească bine în mâna dvs. – ceva confortabil și care nu vă solicită prea mult. În ceea ce privește materialul din care este fabricat instrumentul, experții spun că depinde în totalitate de preferințele dvs. Cu toate acestea, trebuie să vă îndreptați spre materiale naturale de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea unor astfel de instrumente din plastic sau pietre extrase și prelucrate cu substanțe chimice puternice. Când faceți un masaj cu guasha, piatra afectează nu doar prin energia sa, ci și eliberează minerale prețioase care pătrund în piele. Acesta este motivul pentru care trebuie să căutați pietre de înaltă calitate, prelucrate manual, pentru a evita ca substanțele chimice utilizate în procesarea pietrei să dăuneze pielii noastre.

Unele pietre sunt asociate cu anumite scopuri. De exemplu, cuarțul beneficiază sistemul imunitar și, în același timp, întărește sistemul cardiovascular. Pe de altă parte, jadul, care are o istorie lungă în cultura chineză, este folosit pentru a răci și a curăța corpul de toxine. Ametistul cristalin alină stresul, curăță energiile negative și promovează relaxarea. Obsidianul negru poate curăța aura și echilibra energia corpului.

Cum se folosește guașa

Dacă doriți să începeți să practicați guașa pe fața dumneavoastră, primul pas pe care experții îl recomandă este curățarea. Începeți cu o față curată, asigurați-vă că fața dumneavoastră este fără impurități care ar putea pătrunde în piele în timpul răzuirii. Apoi aplicați un ulei de bază potrivit pentru față, pentru a proteja stratul superior al pielii de frecare. Puteți utiliza crema sau serul dumneavoastră preferat de hidratare, dacă doriți.

Din punctul de vedere al medicinei chinezești, când efectuați guașa, trebuie să urmați meridianele. Pentru guașa pe față, meridianul pe care trebuie să îl urmați este meridianul stomacului. La sfârșitul articolului este un videoclip care vă poate ajuta să faceți față.

Pentru cele mai bune rezultate, experții recomandă să efectuați aceste mișcări timp de aproximativ 10 minute pe zi. Un alt lucru important de reținut este să răzuiți într-o singură direcție: îndreptând mișcarea într-o singură direcție, veți atrage mai mult sânge și stimulare către o anumită zonă.

Dacă doriți să îmbunătățiți circulația sângelui în spate sau pe umeri, experții recomandă următoarele:

• Spate: Dacă vă concentrați pe spatele dumneavoastră, trebuie să urmați meridianul vezicii urinare, situat lângă coloana vertebrală. Urmați acest meridian începând de la partea de sus a coloanei vertebrale și mergând către partea inferioară. Concentrați-vă mai întâi pe o parte a coloanei vertebrale și apoi puteți trece la cealaltă parte.

• Umeri: Dacă vă concentrați pe umerii dumneavoastră, trebuie să urmați meridianul intestinului subțire, mutând instrumentul guașa de la mijlocul părții superioare a spatelui, unde se află coloana vertebrală, spre exterior, spre capătul umărului.

Cu fiecare masaj, liniile fine se vor diminua, umflarea de sub ochi se va reduce, veți începe să simțiți pielea mai strânsă, iar tenul va arăta mai strălucitor. În plus, dacă folosiți Gua Sha în mod regulat (cel puțin de două sau trei ori pe săptămână, iar în cazul ideal zilnic), veți vedea rezultatele destul de repede.

Cum să avem grijă de Gua Sha?

Curățați-vă piatra Gua Sha după fiecare utilizare. Puteți pur și simplu să o ștergeți cu o cârpă moale sau chiar să o scufundați în apă rece pentru o curățare mai profundă. Evitați să folosiți orice produse chimice agresive sau chiar apă fierbinte, deoarece aceasta poate deteriora piatra. Înainte de a o depozita, după ce ați curățat-o, nu uitați să o uscați cu un prosop.

Când este cel mai bine să folosim micul masajor?

Includerea Gua Sha în rutina dvs. de îngrijire a pielii dimineața și/sau seara este un mod simplu de a o transforma într-o practică. Folosirea Gua Sha pentru față dimineața poate ajuta la „reducerea umflăturilor din obraji și de sub ochi“, în timp ce Gua Sha seara încurajează relaxarea și somnul de calitate.

Cum să ținem corect instrumentul Gua Sha?

Țineți piatra astfel încât să creeze un unghi ascuțit cu suprafața pielii, undeva între 15 și 45 de grade.

Poate provoca Gua Sha acnee?

Uneori, începerea practicii Gua Sha poate agrava pielea și poate provoca erupții – aceasta este posibilă și trebuie să știți că este perfect normală și o reacție comună. Este ca și cum ați amesteca nămolul de pe fundul unui lac, nămolul trebuie să meargă undeva. Cu toate acestea, în scurt timp, coșurile vor fi doar o amintire.

Ce se întâmplă când folosiți un Gua Sha fals?

Piatra dvs. falsă vă îndepărtează de experiența autentică Gua Sha. Frecarea cu plastic sau metal nu este la fel cu efectul jadului sau cuarțului roz. Pe termen lung, pielea dvs. poate deveni iritată și puteți avea erupții cutanate. Pe lângă aceasta, există pietre prețioase pe piață, extrase folosind substanțe chimice puternice și alte practici neetice.

Piatra reală și de calitate are un model unic, iar dimensiunea poate varia datorită fabricării manuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *