Beneficiile uleiului de semințe de chimen negru

Uleiul de semințe de chimen negru

Cumpărarea neinspirată a produselor de îngrijire a pielii bazată pe ambalaj sau nume provocator este o poveste demult uitată. În ziua de azi, iubitorii de îngrijire a pielii doresc să știe exact ce conțin produsele lor. Scopul principal este evitarea substanțelor chimice nocive în favoarea ingredientelor simple și active. Căutarea îngrijirii naturale și eficiente a pielii și descoperirea formulelor care să răspundă acestor nevoi merg mână în mână.

 

Uleiul de semințe de chimen negru, o componentă ancestrală utilizată în Orientul Mijlociu, Africa și Asia de secole, credem că merită să fie inclus în colecția voastră. Recunoaștem că uleiurile nu sunt o categorie nouă în lumea frumuseții naturale. Există argan, cocos, avocado și jojoba – toate acestea și-au câștigat meritatul loc pe etichetele produselor de îngrijire a pielii.

 

PRINCIPALELE AVANTAJE:

  • Reduce liniile fine
  • Luptă împotriva acneei
  • Deblochează porii
  • Înălbirește petele întunecate
  • Antioxidant
  • Аntiinflamator

CINE AR TREBUI SĂ-L UTILIZEZE:

În general, uleiul de semințe de chimen negru este potrivit pentru toate tipurile de piele.

 

CÂT DE DES POATE FI UTILIZAT:

Poate fi utilizat în siguranță de până la două ori pe zi, dimineața și seara.

 

FUNCȚIONEAZĂ BINE CU:

Uleiul de semințe de chimen negru poate fi combinat cu multe alte ingrediente și este adesea combinat cu alte emoliente, uleiuri și/sau ingrediente hidratante precum untul de shea, ceramidele, ceara de albine și acidul hialuronic.

 

NU SE RECOMANDĂ UTILIZAREA CU:

În principiu, uleiul de semințe de chimen negru poate fi utilizat împreună cu majoritatea, dacă nu cu toate ingredientele.

Această componentă are o istorie bogată. Uleiul de semințe de chimen negru este un secret legendar al zeițelor precum Cleopatra și Nefertiti, care l-au folosit ca parte a rutinei lor zilnice de frumusețe. De asemenea, se știe că faraonul Tutankhamon a fost găsit înmormântat cu ulei de semințe de chimen negru acum aproape 3300 de ani. Complet diferit de chimenul portocaliu din lumea culinară, acest produs provine de la o plantă numită Nigella sativa, uneori numită și chimen negru sau floarea semințelor de mărar.

 

Beneficiile uleiului de semințe de chimen negru pentru îngrijirea pielii:

 

Luptă împotriva acneei, porilor înfundați și inflamațiilor. Unul dintre cele mai atrăgătoare avantaje ale acestui elixir exotic negru sunt proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii, care reduc porii înfundați și controlează producția excesivă de sebum, precum și calmează roșeața și iritațiile.

Netezirea liniilor fine și a ridurilor: Vă va fi greu să găsiți un ulei mai hrănitor decât semințele de chimen negru, care este plin de vitamine și minerale. Acestea includ vitaminele A, B și C, care ajută pielea să rețină hidratarea, să mențină elasticitatea și să lupte împotriva radicalilor liberi dăunători care accelerează îmbătrânirea. În plus, se poate lăuda cu cantități mari de acizi grași, care reduc daunele cauzate de soare și semnele îmbătrânirii.

Luptă împotriva eczemelor. Datorită proprietăților sale vindecătoare, uleiul de semințe de chimen negru este promovat ca un remediu puternic împotriva eczemelor. Există studii care confirmă o îmbunătățire rapidă a eczemei pe mâini la cei care aplică uleiul local de două ori pe zi timp de patru săptămâni.

Nu sunt cunoscute efecte secundare ale utilizării uleiului de semințe de chimen negru pe piele. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor uleiurilor de îngrijire a pielii, puțin este foarte important și se aplică o cantitate mică și se stratifică în funcție de nevoi. De asemenea, orice produs aplicat local poate provoca o reacție alergică, în special în cazul celor cu piele sensibilă. Efectuați un test cu un plasture dacă pielea dvs. este foarte sensibilă.

Cum se utilizează uleiul de chimen negru?

 

Asigurați-vă că fața este bine curățată înainte de a aplica uleiul pentru îngrijirea pielii. Dacă aveți pielea uscată, masați câteva picături pe piele de două ori pe zi, dimineața și seara, lăsându-le să pătrundă timp de câteva minute înainte de a aplica alte produse de îngrijire a pielii (sau machiaj) deasupra lor. Dacă aveți pielea grasă, aplicați o dată pe zi și repetați dacă este necesar. Puteți observa rapid rezultate în reducerea acneei: Acest ulei este recomandat pentru pielea cu acnee sau în proces de îmbătrânire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *