Beneficiile uleiului de baobab – tinerețea și pielea frumoasă într-o singură picătură

Beneficiile uleiului de baobab

Beneficiile uleiului de baobab – Adansonia Digitata

Uleiul plăcut mirositor, galben-auriu, este un adevărat hit în Hollywood. Acest lucru se datorează în primul rând ingredientelor sale. Uleiul de semințe de Adansonia Digitata este extrem de bogat în acid linoleic și acid palmitic. În plus, vitaminele E, A și F sunt prezente în cantități impresionante. Compoziția extraordinară conferă uleiului de baobab proprietăți de protecție și restructurare. De exemplu, acidul linoleic conținut se transformă în acid gras hidroxi anti-inflamator prin intermediul unui enzim din pielea noastră. Acest lucru explică efectul regenerator asupra perturbărilor barierei pielii, precum și inflamațiile pielii. Deși acidul linoleic se oxidează în mod obișnuit destul de repede, acizii grași antioxidanți cu lanț mediu, care sunt de asemenea conținuți în uleiul de baobab, previn acest proces. Acidul linoleic rămâne stabil pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât uleiul poate fi păstrat până la doi ani, chiar dacă nu este refrigerat. Uleiul de baobab are, de asemenea, un conținut ridicat de acid palmitic. Fiind acidul gras dominant în stratul de barieră al pielii umane, conținutul său scade natural odată cu înaintarea în vârstă.

Datorită acidului palmitic, uleiul de baobab este foarte potrivit pentru pielea matură și uscată, deoarece substanța formează un film protector ușor și reglează pierderea de umiditate. Pielea devine moale, elastică și netedă pentru o lungă perioadă de timp. Uleiul de semințe de Adansonia Digitata este absorbit rapid și nu lasă o strălucire neplăcută, ci un luciu de mătase complet natural.

Uleiul de Baobab pentru păr

 

Uleiul de baobab este potrivit și pentru îngrijirea părului, deoarece face părul uscat, creț sau deteriorat frumos și elastic. Protejează atât structura firului de păr, cât și scalpul. Îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii, are un efect de întinerire și este potrivit pentru pielea deteriorată și fragilă. În plus, deoarece uleiul este non-comedogenic (adică nu blochează porii), utilizarea uleiului de baobab nu cauzează impurități, puncte negre sau coșuri. Dimpotrivă, deoarece uleiul are o acțiune anti-inflamatorie, este chiar potrivit ca un supliment pentru acnee sau pielea cu pete. De asemenea, alte inflamații ale pielii, eczeme, psoriazis, neurodermită și infecții fungice pot fi ameliorate cu ulei de baobab. Poate fi utilizat chiar și împotriva arsurilor și a arsurilor solare.

Ulei de Baobab pentru față

 

Uleiul poate preveni petele de bătrânețe, petele solare și vergeturile. Se poate integra foarte bine în uleiuri de masaj și pentru unghii și este recomandat pentru băi de ulei complexe. Când este aplicat pe piele într-o formulă cosmetică după baie sau duș, previne senzația neplăcută de strângere și lasă pielea moale.

 

Uleiul de baobab este, de asemenea, un ingredient excelent pentru produsele de îngrijire a pielii masculine. Ingredientul activ îmbunătățește fermitatea pielii, ameliorează semnele de oboseală în jurul ochilor și reduce ridurile. Pungile de sub ochi și pliurile nazolabiale evidente pot fi reduse. Mecanismul de acțiune poate fi chiar explicat în mod clar: adică, substanța naturală inhibă în mod specific formarea de proteoglican versican. Versican leagă microfibrilele cu acidul hialuronic propriu al pielii și este unul dintre elementele cheie pentru viscoelasticitatea pielii.

Iată câteva rețete pe care le puteți încerca:

 

Masca de păr cu ulei de baobab

Ingrediente necesare:

2 lingurițe de ulei de baobab

1 ou

1 linguriță de ulei de cocos

Procedură:

Amestecați toate ingredientele și aplicați pe părul uscat. Lăsați să acționeze 30 de minute înainte de a clăti. Uleiul de baobab și uleiul de cocos vor hrăni părul, în timp ce oul va adăuga proteine pentru a întări firul de păr.

 

Masca de față cu ulei de Baobab

Ingrediente necesare:

2 lingurițe de ulei de baobab

5 picături de ulei esențial de trandafir (sau alt ulei esențial la alegere)

Procedură:

Amestecați ingredientele și aplicați pe față cu mișcări circulare. Puteți lăsa uleiul să acționeze peste noapte, ca o cremă de noapte.

 

Mască nutritivă pentru piele

Ingrediente necesare:

2 lingurițe de ulei de baobab

1 linguriță de miere

1/2 avocado

Procedură:

Pisați avocado până obțineți o pastă, apoi adăugați mierea și uleiul de baobab. Aplicați amestecul pe fața dumneavoastră și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, înainte de a clăti.

One thought on “Beneficiile uleiului de baobab – tinerețea și pielea frumoasă într-o singură picătură

  1. Raluca C. says:

    Am descoperit uleiul de baobab și sunt pur și simplu încântată de beneficiile sale! O singură picătură și pielea mea se simte mai tânără și mai frumoasă. Este incredibil cum ceva atât de simplu poate avea un efect atât de mare. Acest ulei este cu adevărat un elixir de tinerețe pentru pielea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *