Busuioc: Ulei Esențial doTERRA
Descrierea Produsului:
Făcând parte din aceeași familie cu menta, busuiocul este o plantă benefică utilizată deseori la gătit. Uleiul esențial de busuioc doTERRA oferă o aromă proaspătă de ierburi cărnurilor, pastelor și aperitivelor. Adăugat la gătit sau folosit pentru ornat, busuiocul înviorează negreșit preparatele culinare, oferindu-le un gust revigorant și autentic.
Utilizări:
- Gătit Italian: Adaugă uleiul esențial de busuioc la rețetele tale italienești preferate pentru un gust de ierburi revigorant.
- Înlocuitor pentru busuioc uscat: Ori de câte ori un preparat culinar savuros necesită busuioc uscat, înlocuiește ierburile cu ulei esențial pentru mai multă savoare.
- Salate și supe: Folosește uleiul la salate, supe și pentru asezonarea cărnurilor sau a mâncărurilor savuroase, pentru a adăuga o aromă de pământ și ierburi.
- Vinegrete și sosuri: Adaugă o picătură de ulei la vinegrete și sosuri; folosește-l pentru a stropi pâinea proaspăt coaptă sau pentru a completa un aperitiv.
Beneficii Primare:
- Aromatizant Versatil: Este un aromatizant alimentar versatil, utilizat pe scară largă în întreaga lume la numeroase preparate culinare.
- Eficiență în Gătit: Mirosul și aroma incredibil de puternice ale acestuia permit utilizatorului să obțină mult cu puțin, maximizând astfel eficiența în gătit.
- Aromă Ierbacee: Aroma ierbacee este ideală pentru supe, salate și asezonarea rețetelor savuroase.
Rețete
Vinaigrette
Ingrediente:
- 1/4 cană oțet balsamic
- 1/2 cană ulei de măsline extra virgin
- 1 linguriță muștar dijon
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1-2 picături de ulei esențial doTERRA
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
- Într-un bol mic, amestecă oțetul balsamic cu muștarul dijon și usturoiul.
- Adaugă treptat uleiul de măsline, amestecând continuu până se emulsionează.
- Adaugă uleiul esențial de basil și amestecă bine.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Folosește vinaigrette-ul pentru a stropi salatele proaspete și bucură-te de aroma de basil.
Salată Caprese
Ingrediente:
- 2 roșii mari, feliate
- 200 g mozzarella, feliate
- Frunze de busuioc proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1-2 picături de ulei esențial doTERRA
- Sare și piper după gust
- Balsamic glaze pentru decorare
Instrucțiuni:
- Aranjează feliile de roșii și mozzarella pe un platou, alternând.
- Așează frunzele de basil între felii.
- Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu uleiul esențial de busuioc.
- Stropește salata cu amestecul de uleiuri.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Decorează cu balsamic glaze și servește imediat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.