5 fapte interesante despre lavandă

5 fapte interesante despre lavandă

Iată 5 lucruri despre minunata lavandă despre care s-ar putea să nu știți!

  1. De-a lungul istoriei, lavanda a fost folosită pentru tratarea diferitelor boli. Prima utilizare documentată a lavandei este în Egiptul Antic, când această ierbă era folosită pentru mumificare. Originea latină a acestui cuvânt, “lavare”, înseamnă “a spăla”. Utilizarea lavandei pentru tratarea condițiilor precum insomnie, anxietate, migrene, acnee și dureri de dinți s-a răspândit și în alte părți ale lumii, cum ar fi Persia, Grecia și Roma.
  2. Știați că studiile sugerează că uleiul de lavandă poate ajuta la tratarea alopeciei, care cauzează pierderea părului în diferite părți ale corpului? Într-un studiu publicat în Archives of Dermatology, participanții au aplicat un amestec de uleiuri esențiale, inclusiv ulei de lavandă, pe zonele cu pierdere de păr. La unele persoane a crescut chiar părul! În plus, lavanda este folosită pentru a alina disconfortul asociat cu dermatita, acnee, arsurile solare și chiar și iritațiile de scutec.
  1. Știați că lavanda poate fi consumată și intern? Ceaiul poate fi îmbogățit cu flori de lavandă ca tratament adițional pentru anxietate. Când se apropie ciclul săptămânal, ceaiul de lavandă poate fi, de asemenea, o adăugire plăcută la dieta oricărei femei. Studiile arată că lavanda poate ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de crampele menstruale. Potrivit unor studii, consumul de ceai de lavandă poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea grețurilor, gazelor și tulburărilor stomacale.

Încercați această rețetă minunată de ceai de lavandă:

O cană de ceai de mușețel

Flori uscate de mușețel (trebuie să fie marcate că sunt potrivite pentru scopuri culinare), 1/2 cană

Amestecați aceste două ingrediente și utilizați o linguriță pentru infuzie

3 până la 5 minute în apă clocotită, serviți cu miere și lămâie și vă bucurați!

(Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, vă rugăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte.)

  1. Uleiul de lavandă conține proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, care sunt utile în acnee, psoriazis și vindecarea rănilor. De asemenea, este utilizat pentru notele sale florale minunate în aromaterapie. Uleiul de lavandă accelerează producția naturală de colagen a pielii, ceea ce ajută la vindecarea rănilor.

 

  1. Puteți folosi ulei esențial de lavandă pentru a respinge sau distruge dăunători precum puricii, molii, muștele, țânțarii și alții. Plantați lavandă în grădina dumneavoastră, folosiți-o proaspătă sau uscată pentru a o agăța în jurul casei sau o puneți într-o pungă mică și o puneți în hainele dumneavoastră pentru a ține molii la distanță. Majoritatea dăunătorilor pur și simplu nu suportă aroma de lavandă. (Trebuie să țineți cont că lavanda atrage multe albine!)

Ce trucuri cu lavandă ați încercat? Vă rugăm să lăsați un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *